top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Trollgubben skal til EHL: - Definitivt en X-faktor

Oppdatert: 2. aug.

EHL får en ny og spennende spiller til høsten når "trollgubben" Linus Pettersson fra Örnsköldsvik tar turen til Norge og skal sette sitt preg på EHL


Foto: Bildbyrån


24-åringen fra Örnsköldsvik har de siste tre sesongene spilt i Kristianstads IK som utrolig nok har blitt degradert to sesonger på rad, først fra HockeyAllsvenskan til HockeyEttan og nå fra HockeyEttan til HockeyTvåan etter å ikke ha møtt klubblisenskriteriene. Dog har overgangen til Pettersson til norsk ishockey vært en klar en stund i følge kilder og lenge før det ble klart at Kristianstad ble degradert nå nylig.


Men det skal altså være klart at Linus Pettersson skal spille for Narvik Hockey i EHL til høsten. Dette har blant annet blitt meldt i fra flere uavhengige kilder som Mr. Madhawk i Expressen og lokalavisa Norra Skåne på et tidligere tidspunkt, i tillegg har Hockey4You fått bekreftet dette gjennom flere uavhengige kilder. Blant annet skal det foregå en innsamling blant supporterne til supporternes spiller som skal ha gjort overgangen mulig, får H4Y også opplyst.


Ekte Modo-gutt med årets mål i HockeyAllsvenskan

Pettersson er et juniorprodukt fra storklubben MODO Hockey i Örnsköldsvik som blant annet har fostret opp Markus Näslund, Peter Forsberg og Sedin-brødrene bare for å nevne noen få av veldig mange gode spillere som har kommet derfra. Og Narvik-trener Fredrik Glader var også sportssjef i klubben når Pettersson ble tatt opp i A-laget. Pettersson blir i Sverige bare omtalt som "trollgubben" (trollmannen) etter sine kreative og spektaktulære scoringer. (H4Y-teamet har satt sammen en liten video med 30 mål av Pettersson for å illustrere 24-åringens lekenhet og hockeyglede, videoen finnes lengre ned i saken.)


Pettersson satte umiddelbart preg med en spektatulær scoring i sin første sesong og første mål i A-laget og fikk umiddlerbart mye tillit i 18/19-sesongen og sesongen etter. Dessverre gikk det tyngre for spilleren som ble etterhvert lånt ut til Karlskrona som på det tidspunktet lå i HockeyEttan.



I 21/22-sesongen skrev han et nytt kapittel da han signerte for Kristianstad i HockeyAllsvenskan og gjorde seg bemerket umiddelbart med sin lekenhet og gjorde blant annet et Zorro-mål som ble kåret til årets mål i HockeyAllsvenskan med 53% av stemmene.


- Jeg synes det er bra for dagens hockey at det skjer litt sånne ting. Vi har sett sånne mål i NHL og SHL, kult at det skjer i HockeyAllsvenskan også. Jeg elsker å se andre gjøre sånne mål, uansett om det er på straffe eller i spillet. Jeg elsker saker som stikker seg ut, og det spiller ikke hvilken rolle i hvem serie man spiller i, sa Pettersson til hockeyallsvenskan.se etter at det berømte målet var et faktum.


Ble ikke satset på i Modo

Selv mener Pettersson at han burde blitt satset mer på etter at han kom opp som stor overraskelse fra juniorlaget.


- Jeg og Lukas Wernblom fikk spille en del i A-laget da og vi lekte ishockey. Vi tenkte ikke så mye men bare "lirade". Sesongen etter fikk jeg ikke den samme tilliten som jeg mener jeg kanskje burde ha hatt, men jeg se på den tiden som lærerik, sa han videre til hockeyallsvenskan.se.


Men Pettersson har produsert jevnt og trutt med poeng i Kristianstad de siste tre sesongene og ble med klubben ned i HockeyEttan etter at de ble degradert. Nå skal han etter det Hockey4You erfarer gjenforenes med sin tidligere sportssjef Fredrik Glader som er hovedtrener i Narvik og leder for første gang et lag i EHL.


Like god som Kristian Jakobsson

En som besitter på det meste av informasjon av hva som beveger seg i Örnsköldsvik er Norges beste spiller gjennom tidene i svensk hockey, Per-Åge Skrøder som blant annet har 11 sesonger bak seg i Modo og har rekorden for mest poeng av en utenlandsk spiller i SHL. Han mener at Pettersson er en spiller som langt på vei er like god som Spartas Kristian Jakobsson som også kommer fra Modo. Jakobsson har produsert 240 poeng for Sparta på 200 kamper for klubben de siste 6 sesongene.


- Han er en veldig teknisk, finurlig spiller og tar en del smarte valg. En kreativ og god spiller og kanskje den samme type som Kristian Jakobsson. Det er spillere som kanskje er like gode men Kristian har et bedre skudd og tempovekslinger og har nok et bedre våpen å vise til, men Pettersson er god, forteller Skrøder til Hockey4You.


Norges U18-assistenttrener mener at Pettersson vil sette sitt preg på EHL og vil bli en x-faktor for Narvik.


- Han kommer til å bli definitivt en x-faktor, han er en offensiv spiller og oppsiden hans er den kreative delen. Det han faller på er nok det fysiske og det er nok det som gjør at han ikke slår helt gjennom på i Sverige der hvor det er voksne spillere. Lar Narvik spille på det han er best på så kommer det til å bli bra, han er en veldig god spiller og det er mye hockey i gutten, sier Skrøder på telefon fra Ö-vik.


- Hva tenker du om det at han velger å gå til EHL? Er det neste steget?


- Ja, jeg tror det. Han har vært i Allsvenskan og Ettan og i stedet for at han går masse år her nå så synes jeg det er bra at han prøver, det er et bra steg. Gjør han det bra i Norge vil det åpne opp flere veier senere og det tror jeg han gjør smart i, avslutter han.


Narvik: Ingen kommentar

EHL's mest tause sportssjef, Narviks Martin Persson, vil verken bekrefte eller avkrefte overgangen.


- Det er ingen tvil om at det er en meget god spiller men jeg kan dessverre ikke kommentere rykter når det gjelder spillere til Narvik Hockey, sier han når han blir konfrontert med opplysningene.


Alle bilder: Bildbyrån


Her er en video som H4Y-teamet har satt sammen som viser 30 mål med Linus Pettersson i Modo og Kristianstad:


Video credits: HockeyAllsvenskan & HockeyEttan


Statistikk Linus Pettersson:



Komentáře


bottom of page