top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Erkleiv bryter kontrakten med Grüner - går til EHL og Comet

Unggutten Erik André Erkleiv bryter den nysignerte kontrakten med Grüner i 1. divisjon og går til EHL-klubben Comet, samtidig henter man inn en keeper på tryout


Foto: H4Y


Comet skal ha signert to nye spillere, begge med en link til Stjernen og Comet-trener Lasse Fjeldstad som både har vært trener og assistenttrener i Fredrikstad-klubben.


Nå skal Fjeldstad ha ønsket seg den unge backen Erik André Erkleiv som har vært i både Stjernen U18/U20 men også fått en god del kamper i 1. divisjon med Ski Ishockey forrige sesong. Det var nettopp Fjeldstad som tok opp Erkleiv i Stjernen-troppen i fra Stjernen U20. 19-åringen signerte for Grüner i 1. divisjon for underkant av to måneder siden i slutten av mai men skal etter det Hockey4You har fått bekreftet takket ja til å spille for Comet i EHL. Mye på grunn av studier i Halden men ikke minst muligheten for spill på norsk hockeys øverste nivå.



Den 166 cm høye backen skal ha gjort sakene sine veldig bra i Ski Ishockey hvor han også var på lån på tampen av sesongen i forfjor hvor han fikk mye spilletid i nedrykkskvaliken for klubben. Han skal angivelig ha vært ønsket videre på permanent basis men valgte å signere for Grüner i mai før han nå skal ha brutt kontrakten med laget fra Grünerløkka etter det Hockey4You har fått bekreftet.


Hockey4You møtte Erik Erkleiv i forbindelse med kvaliken i Gjøvik Fjellhall i 22/23-sesongen hvor man blant annet snakket om hvordan det var å spille back med bare 166 cm på sokkelesten. Her er videoen fra Gjøvik Fjellhall:




Keeperjakten fortsetter

Den evige keeperjakten fortsetter for full styrke for sportssjef Martin Engebretsen. Comet har vært linket til flere førstekeepere denne sesongen og Hockey4You har tidligere meldt om at de har vært i budrunde med Lørenskogs Alexander Nilsson som valgte å bli i klubben, i tillegg skal Henrik Fayen-Vestavik vært så og si klar for klubben før han ble kuppet av Storhamar rett foran nesa på Comet. Deretter har det blitt klart at det kom til å bli en importkeeper i Halden som nå er en førsteprioritet etter at de fra før hadde signert Kristian Høvik og Trym Watterud som keepere på et tidligere tidspunkt. Dog er Kristian Høvik ute for resten av sesongen og Comet bekrefter at han trolig ikke returnerer med det første da han skal gjennomgå en operasjon.



Etter anbefalinger har de nå hentet Stjernens U20-keeper Martin Sjøvold Rambøl på en tryout-kontrakt innledningsvis. Den unge keeperen står uten kamper på A-lagsnivå men har blitt beskrevet som et talent som blant annet konkurrerte mot Stjernens keeper Laban Byrkjeland.


- Når det kommer til Sjøvold Rambøl så er ikke det noen tidsbestemt kontrakt men vi skal bruke litt tid for å se om det er en god løsning. Vi leter fortsatt etter en førstekeeper som vi har gjort tidligere, forteller Engebretsen til Hockey4You.


- Når det kommer til Erkleiv så er han langt i fra å være ferdigutviklet som spiller men han har de kvalitetene vi ser etter i en ung back egentlig. Han er bra på skøyter, ikke største i størrelse men kompenserer med at han er en dyktig skøyteløper og har bra timing til å være ganske ung og ligger mye rett i banen. Vi henter for å videreutvikle han og ikke for å fylle en klar rolle, sier Comets sportssjef om sin nye backsignering.


Han skal ha fått kuttet spillerbudsjettet med 25% kommende sesong etter at klubben havnet i økonomisk trøbbel og må skaffe til veie 1,2 millioner for å kvitte seg med den negative egenkapitalen. Til nå har klubben klart å skaffe til veie drøyt 500 000,- og det jobbes fortsatt på spreng med å skaffe de resterende midlene.


Dog den store positive nyheten kom for kort tid siden når klubben kunne presentere Paulius Gintauatas på en tre-års kontrakt og blir en av klubbens aller viktigste spillere fremover.




Statistikk Erik Erkleiv:



Statistikk Martin Sjøvold Rambøl:



Comments


bottom of page