top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bekreftet: "Trollgubben" til Narvik

Narvik bekrefter endelig i dag at deres nyeste signering er Linus Pettersson som Hockey4You har omtalt tidligere


Foto: Bildbyrån


Det var på søndag at H4Y kunne fortelle at Linus Pettersson fra Kristianstad var høyaktuell for Narvik kommende sesong. Nå bekrefter Narvik at opplysningene stemmer og at 24-åringen spiller for deres klubb til høsten.


Pettersson er et juniorprodukt fra storklubben MoDo Hockey i Örnsköldsvik som blant annet har fostret opp Markus Näslund, Peter Forsberg og Sedin-brødrene bare for å nevne noen få av veldig mange gode spillere som har kommet derfra. Og Narvik-trener Fredrik Glader var også sportssjef i klubben når Pettersson ble tatt opp i A-laget. Linus Pettersson blir i Sverige bare omtalt som "trollgubben" (trollmannen) etter sine kreative og spektaktulære scoringer.


Når Hockey4You snakket med hockey-legenden Per Åge Skrøder som har god kontroll over de fleste spillerne i Örnsköldsvik, omtalte han nevnte Pettersson som en X-faktor og trolig like god som Spartas Kristian Jakobsson.


Blir lagkamerat med tidligere lagkompis

Pettersson blir lagkamerat med sin tidligere lagkompis Tobias Åhström som også kom opp som junor på samme tidspunkt i MoDo men begge valgte to forskjellige retninger etter exiten i Örnsköldsvik. Mens Pettersson gikk til HockeyEttan og Kristianstad valgte Åhström å søke lykken i dansk hockey og Herlev. Nå blir begge gjenforent sammen med sin tidlgere sportssjef og nåværende Narvik-trener Fredrik Glader.


- Jeg kjenner dem veldig godt begge to, hadde dem begge i MoDo når jeg var der. Linus Pettersson er en utrolig dyktig spiller, treningsvillig og "bor på ishallen" samt at han er utrolig dyktig med pucken. Han er en attraktiv spiller for publikum å se på, sier Glader bekreftende til overgangen.



- Han blir kalt for "trollgubben" (trollmannen) i Sverige og det er kanskje ikke uten grunn når man ser litt på de måla han gjør innimellom?


- Ja, men sånn er det. Han har høy klasse av ferdigheter som jeg synes er SHL-messig. Det er ikke uten grunn til at han fått det navnet.



Og han overrasket mange når han kom opp som en uredd junior og fikk mye tillit i storklubben. På tross av det møtte han motgang og ble lånt ut til HockeyEttan og forsvant senere fra klubben. Narvik-treneren mener at konkurransen var for stor i et allerede meget sterkt MoDo-lag som gjorde at Pettersson ikke fikk den plassen han burde ha for sin videre utvikling.


- Ser du på laget vi hadde i MoDo da så hadde vi veldig mange bra spillere og konkurransen var utrolig høy. Linus kom opp som en ung spiller og når man er ung så har man kanskje ikke den jevnheten der og da ble han lånt for å kunne spille kontinuerlig. Det var en beslutning der og da i hans utvikling som var bra for han, sier Glader.


Tålmodig

Allikevel vil ikke Glader legge for mye press på den unge svensken og maner til en tålmodighet rundt Pettersson og at fansen gir han tid til å etablere seg i en ny liga og et nytt lag.



- Jeg tror har EHL kommer til å passe han kjempebra men så kommer ingenting gratis. Linus kommer til å jobbe steinhardt for at han skal lykkes i Norge og det vet jeg at han gjør. Han elsker ishockey og lever med ishockey døgnet rundt så jeg er ikke urolig for at han ikke skal putte inn det som kreves, sier Glader og fortsetter:


- Man skal også ha tålmodighet med ny liga, nytt miljø og det kommer kanskje til å ta en stund for å akklimatisere seg til ligaen men når han har gjort det så er jeg helt overbevist om at han kommer til å bli en stor suksess i EHL, avslutter Narvik-treneren.


Spilleren blir også som Hockey4You har fått opplysninger om tidligere, supporternes spiller etter at de har hatt en pengeinnsamling.


I de siste dagene har også Benjamin Byrkjeland og Izak Pantzare signert for klubben og alle spillere skal være klare til første istrening mandag 5. august.


Hockey4You har ikke klart å få kontakt med Linus Pettersson i forbindelse med overgangen.


Her er en video som H4Y-teamet har satt sammen som viser 30 mål med Linus Pettersson i Modo og Kristianstad:


Video credits: HockeyAllsvenskan & HockeyEttan


Bilder Linus Pettersson: Bildbyrån

Comments


bottom of page